A propos de Spartanova

SpartaNova werd in 2010 opgericht als spin-off van UGent en Vrije Universiteit Brussel (VUB). Onze missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen. Daarvoor gebruiken we de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters, en vertalen deze in een tool voor professionals en veldexperts.
 
Via partnerships met academische partners kan SpartaNova continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat onze applicatie voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt. We bieden een nieuwe kijk op fysiotherapie en sportwetenschap,  gebaseerd op preventie en wetenschappelijk onderbouwde screening, opvolging en training. Een toenemend aantal professionals en domeinexperts in vele landen hebben onze visie en methodologie geïntegreerd en erkennen SpartaNova als hun standaard. Wij van onze kant blijven ons platform en netwerk uitbouwen en versterken, waardoor onze expert community makkelijker kennis kan delen en van elkaar kan leren. Zo kunnen onze experts niet alleen groeien als professional maar ook hun sporters optimaal begeleiden.

 

latest Nike Sneakers | シューズ

SpartaNova Team

 

 

Lode

Goossens

Content Developer

Met een diploma Lichamelijke Opvoeding (Ugent 2006) en in Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (Ugent 2010) vormt SpartaNova de perfecte setting om al deze theorie in de praktijk te brengen. Lode kwam in september 2011 voor SpartaNova werken, nadat hij ervaring opdeed in enkele sportkinepraktijken en sportteams. Hij gaf ook enkele jaren les aan de opleiding sportkinesitherapie van Ugent, meerbepaald in de domeinen letselpreventie, screening en sportbegeleiding.

Running Sneakers | Mens Footwear

Axel

Hallez

IT Manager

Axel ging in 2000 voor Ugent werken op de afdeling telecommunicatie en informatieverwerking met een masterdiploma computerwetenschappen op zak. Tijdens zijn doctoraatsonderzoek ontwikkelde Axel een generiek theoretische raamwerk voor het vergelijken van objecten. Axel werkt voor SpartaNova sinds de prille start in juli 2010 en legde de technische basis voor de applicatie.

Nike Sneakers | New Balance 991 Footwear

Joke

Schuermans

Content developer

In 2012 behaalde Joke haar masterdiploma aan de vakgroep Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de Gentse Universiteit. Ze ging hierna direct aan de slag als sportkinesitherapeute in een multidisciplinair groepsverband in het ‘Sports and Spine Center’ te Melle. In 2013 kreeg ze een doctoraatsbursaal en ze leverde in 2016 een doctoraat af met als titel ‘Hamstring injuries in male football: an update on the intrinsic risk profile. Because the incidence is crying out for evidence.’ Joke is ook lid van de sportieve staf van de KAA Gent Ladies als conditietrainster. 

Sports Shoes | Air Jordan 1 Παπούτσια & Ρούχα , Προσφορές, Στοκ, Φθηνά , Gov Sport

Bruno

D’Hulster

Sportkompas

Bruno heeft een brede ervaring opgebouwd in business consulting en technologie. Hij was oprichter van enkele consultancy bedrijven in de Benelux.  Daarbij adviseerde hij organisaties in diverse sectoren omtrent strategie, management en innovatie. Hij is eveneens mentor van startups. Bij SpartaNova is Bruno verantwoordelijk voor Sportkompas. Zijn missie is om Sportkompas verder uit te rollen vanuit het wetenschappelijk onderzoek van UGent en dit toegankelijk te maken voor iedereen die zich wenst te oriënteren naar de juiste sport, om zijn/haar talent duurzaam te kunnen ontwikkelen.

latest Running Sneakers | Sneakers

Frederic

Nemery

Expert Trainer France

Frederic voltooide in 2004 zijn studies kinesitherapie in de KHBO Brugge en werkte 10 jaar als gespecialiseerde kinesitherapeut in de neuromusculoskeletale revalidatie (postgraduaat diploma aan Ugent in 2006). Hij combineerde een job in het AZ Sint-Rembert ziekenhuis in Torhout met zijn werk in een praktijk met sport, orthopedie en manuele therapie als voornaamste focus. Frederic werkt sinds juni 2013 voor Spartanova.

Best Nike Sneakers | Women's Nike Air Jordan 1 trainers - Latest Releases , Ietp

Jörg

Mayer

Expert Trainer Germany

Jörg is a state-approved trainer, sports- and movement therapist of the German Olympic association and natural practitioner focusing on osteopathy, chiropractic and functional movement analysis. He has a lot of experience in movement therapy, athletic and preventive training and rehab. Since 2007, he's involved in the German national women’s ski team, during 3 World Championships and the Olympic Games. Furthermore he worked with the Red Bull Hockey Team of Munich from 2011 – 2013, focusing on treating, assessing and preventing Injuries.

Asics footwear | Nike Air Max 270 - Deine Größe bis zu 70% günstiger

Javier

Bailón Cerezo

Expert Trainer Spain

Javier heeft een Master diploma Fysiotherapie (University of Alcalá) en in Manuele Therapie en Healthcare Research (Universidad Complutense de Madrid). Hij kwam in juni 2016 aan boord om de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar Spanje te brengen. Javier combineert zijn werk in de praktijk met topsporters met onderzoek aan Alcalá University en geeft ook les.

latest Nike Sneakers | Autres

Partners

Runners Service Lab is a Belgian company, specialized in providing functional footwear, orthopaedic modifications and custom orthotics. They share our belief in injury prevention and advise amateur and professional athletes on the correct running shoe for them. RSLab is our partner for hosting our training seminars and clinics, for SpartaNova experts. 

 

 

Disporta is a paramedical distributor, offering a complete gamma of exercise material, measurement and test equipment and consumables for medical professionals. Disporta is our preferred supplier for our prevention material kits that go with the prevention screenings.